Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις

Δεν πουλάμε τα προσωπικά στοιχεία σας σε κανέναν

Μεγάλο μέρος της επιχείρησής μας βασίζεται στην προβολή διαφημίσεων, τόσο σε υπηρεσίες Google όσο και σε ιστότοπους και εφαρμογές για κινητά που συνεργάζονται μαζί μας. Οι διαφημίσεις συμβάλλουν στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς όλους. Χρησιμοποιούμε δεδομένα για να προβάλλουμε αυτές τις διαφημίσεις σε εσάς, αλλά δεν πουλάμε προσωπικά στοιχεία όπως το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα στοιχεία πληρωμής σας.

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα για να προβάλλουμε σχετικές διαφημίσεις

Προσπαθούμε να προβάλλουμε χρήσιμες διαφημίσεις σε εσάς, χρησιμοποιώντας δεδομένα που έχουμε συλλέξει από τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων των αναζητήσεων και της τοποθεσίας σας, των ιστότοπων και των εφαρμογών που έχετε χρησιμοποιήσει, των βίντεο και των διαφημίσεων που έχετε δει και των προσωπικών στοιχείων που μας έχετε δώσει, όπως ηλικιακή ομάδα, φύλο και θέματα ενδιαφέροντος.

Εάν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας και ανάλογα με τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, αυτά τα δεδομένα ενημερώνουν τις διαφημίσεις που βλέπετε στις συσκευές σας. Έτσι, εάν επισκεφτείτε έναν ταξιδιωτικό ιστότοπο από τον υπολογιστή σας στη δουλειά, ενδέχεται το βράδυ να δείτε στο τηλέφωνό σας διαφημίσεις που σχετίζονται με αεροπορικά εισιτήρια για Παρίσι.

Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν μόνο για διαφημίσεις που βλέπουν ή στις οποίες κάνουν κλικ οι χρήστες

Όταν οι διαφημιζόμενοι προβάλλουν διαφημιστικές καμπάνιες σε εμάς, μας πληρώνουν βάσει μόνο της πραγματικής απόδοσης αυτών των διαφημίσεων και ποτέ βάσει των προσωπικών στοιχείων σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κάθε φορά που κάποιος προβάλλει ή κάνει κλικ σε μια διαφήμιση ή εκτελεί μια ενέργεια μετά την προβολή μιας διαφήμισης, όπως είναι η λήψη μιας εφαρμογής ή η συμπλήρωση μιας φόρμας αίτησης.

Δείχνουμε στους διαφημιζόμενους πόσο καλά λειτουργούν οι καμπάνιες τους

Δίνουμε στους διαφημιζόμενους πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των διαφημίσεών τους, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουμε τα προσωπικά στοιχεία σας. Σε κάθε βήμα της διαδικασίας προβολής διαφημίσεων σε εσάς, διατηρούμε τα προσωπικά στοιχεία σας ασφαλή και απόρρητα.

Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις στις υπηρεσίες Google και σε ιστότοπους συνεργατών

Χρησιμοποιούμε δεδομένα για την προβολή διαφημίσεων που είναι χρήσιμες για εσάς, είτε βρίσκονται σε υπηρεσίες Google είτε σε ιστότοπους και εφαρμογές για κινητά που συνεργάζονται μαζί μας.

Ποδήλατα διαφορετικού χρώματος σε ένα παράθυρο προγράμματος περιήγησης

Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις στην Αναζήτηση

Όταν χρησιμοποιείτε την Αναζήτηση Google, οι διαφημίσεις ενδέχεται να εμφανιστούν δίπλα ή πάνω από σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι διαφημίσεις ενεργοποιούνται από την αναζήτηση που μόλις κάνατε και την τοποθεσία σας. Για παράδειγμα, εάν αναζητήσετε τον όρο "ποδήλατα", ενδέχεται να δείτε διαφημίσεις για ποδήλατα προς πώληση σε μια περιοχή κοντά σας.

Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούμε επιπλέον δεδομένα, όπως παλαιότερες αναζητήσεις σας ή ιστότοπους τους οποίους επισκεφτήκατε, για να προβάλλουμε πιο χρήσιμες διαφημίσεις. Εφόσον έχετε ήδη αναζητήσει τον όρο "ποδήλατα", εάν τώρα αναζητήσετε τον όρο "διακοπές", ενδέχεται να δείτε διαφημίσεις στην Αναζήτηση για μέρη για ποδηλασία ενώ κάνετε διακοπές.

Διαφημίσεις Google στο Gmail επισημασμένες με κίτρινο

Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις στο YouTube

Όταν παρακολουθείτε βίντεο στο YouTube, ενδέχεται να παρακολουθήσετε την αναπαραγωγή διαφημίσεων πριν από το βίντεο ή στη σελίδα του βίντεο. Αυτές οι διαφημίσεις βασίζονται στα βίντεο που έχετε παρακολουθήσει και σε άλλα δεδομένα, όπως τις τρέχουσες και πρόσφατες αναζητήσεις σας στο YouTube.

Για παράδειγμα, εάν αναζητήσετε τον όρο "συμβουλές μόδας" ή παρακολουθήσετε βίντεο με συμβουλές ομορφιάς, ενδέχεται να δείτε μια διαφήμιση για μια νέα σειρά περιποίησης. Αυτές οι διαφημίσεις υποστηρίζουν τους δημιουργούς των βίντεο που παρακολουθείτε.

Μπορείτε να παραλείψετε πολλές διαφημίσεις στο YouTube εάν δεν θέλετε να τις παρακολουθήσετε.

Βίντεο χαρούμενης γυναίκας στο YouTube, το οποίο περιλαμβάνει μια αναδυόμενη διαφήμιση για μοντέρνα γυαλιά ηλίου

Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις στο Gmail

Οι διαφημίσεις που βλέπετε στο Gmail βασίζονται σε δεδομένα που συσχετίζονται με τον Λογαριασμό σας Google. Για παράδειγμα, η δραστηριότητά σας σε άλλες υπηρεσίες της Google, όπως στο YouTube ή την Αναζήτηση, θα μπορούσε να επηρεάσει τους τύπους των διαφημίσεων που εμφανίζονται στο Gmail. Η Google δεν χρησιμοποιεί λέξεις-κλειδιά ή μηνύματα στα εισερχόμενά σας, για να σας δείχνει διαφημίσεις. Κανένας δεν διαβάζει τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, προκειμένου να σας δείχνει διαφημίσεις.

Πρόγραμμα περιήγησης με μια φωτογραφία προφίλ, το οποίο περιέχει διαφήμιση για μια κομψή πράσινη τσάντα

Πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις σε ιστότοπους συνεργατών της Google

Πολλοί ιστότοποι και εφαρμογές για κινητά συνεργάζονται μαζί μας για την προβολή διαφημίσεων. Αυτοί οι διαφημιζόμενοι αποφασίζουν να προβάλλουν συγκεκριμένες διαφημίσεις σε "τύπους" κοινού βάσει των προσωπικών στοιχείων που οι χρήστες έχουν μοιραστεί μαζί μας και των δεδομένων που συλλέγουμε για τις ηλεκτρονικές δραστηριότητές σας. Για παράδειγμα, "άντρες 25-34 ετών που ενδιαφέρονται για ταξίδια".

Μπορεί επίσης να προβάλλουμε σε εσάς διαφημίσεις βάσει των ιστότοπων που επισκεφτήκατε στο παρελθόν. Για παράδειγμα, ενδέχεται να δείτε μια διαφήμιση για εκείνες τις κόκκινες γόβες που προσθέσατε στο ηλεκτρονικό καλάθι αγορών σας, αλλά τα οποία αποφασίσατε να μην αγοράσετε. Ωστόσο, αυτό το κάνουμε χωρίς να αποκαλύψουμε προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομα, την ηλεκτρονική διεύθυνση ή τα στοιχεία πληρωμής σας.

Αποκτήστε τον έλεγχο της εμπειρίας σας με τις Διαφημίσεις Google

Σας παρέχουμε εργαλεία για να ελέγχετε τον τύπο των διαφημίσεων που βλέπετε είτε είστε συνδεδεμένοι είτε έχετε αποσυνδεθεί.

Tablet με Ρυθμίσεις διαφημίσεων και μια διαφήμιση για γυαλιά ηλίου

Ελέγξτε τις διαφημίσεις βάσει των προτιμήσεών σας

Στις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, μπορείτε να ελέγξετε τις διαφημίσεις βάσει των θεμάτων που σας ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις Εξατομίκευσης διαφημίσεων για να πείτε στην Google ότι σας αρέσει η ποπ μουσική, ενδέχεται να βλέπετε διαφημίσεις για νέες κυκλοφορίες CD και συναυλίες κοντά σας, όταν είστε συνδεδεμένοι στο YouTube.

Εάν απενεργοποιήσετε την Εξατομίκευση διαφημίσεων ενώ είστε συνδεδεμένοι, θα σταματήσουμε να σας προβάλλουμε διαφημίσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντά σας σε όλες τις υπηρεσίες Google, καθώς και σε ιστότοπους και εφαρμογές που συνεργάζονται μαζί μας. Εάν έχετε αποσυνδεθεί, η απενεργοποίηση της Εξατομίκευσης διαφημίσεων θα επηρεάσει μόνο τις υπηρεσίες Google όπου προβάλλονται διαφημίσεις.

Διαφήμιση της Google για πράσινο αυτοκίνητο με ένα κουμπί σίγασης στην κορυφή

Κατάργηση διαφημίσεων που δεν θέλετε να βλέπετε

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να επιλέξετε "Σίγαση αυτής της διαφήμισης" για πολλές από τις διαφημίσεις που προβάλλουμε μέσω των ιστότοπων και των εφαρμογών με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Επιλέγοντας το στοιχείο "X" στη γωνία της διαφήμισης, μπορείτε να αφαιρέσετε διαφημίσεις τις οποίες δεν θεωρείτε πλέον σχετικές.

Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις αυτοκινήτων ενδεχομένως να σας φάνηκαν χρήσιμες πριν από την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, αλλά από τη στιγμή που απολαμβάνετε τη νέα σας αγορά, είναι πιθανό να μην θέλετε να βλέπετε άλλες διαφημίσεις από την Google για το αυτοκίνητο που μόλις αγοράσατε.

Εάν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας και ανάλογα με τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, αυτός ο έλεγχος θα έχει ισχύ σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας σε ιστότοπους και εφαρμογές που συνεργάζονται μαζί μας.

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε διαφημίσεις χωρίς να συνδεθείτε, χρησιμοποιώντας τον "Αποκλεισμό αυτού του Διαφημιζόμενου" σε υπηρεσίες Google που προβάλλουν διαφημίσεις.

Διαφήμιση για γυαλιά ηλίου με ένα κουμπί πληροφοριών στην επάνω δεξιά γωνία

Μάθετε τι είδους δεδομένα χρησιμοποιούμε για την προβολή διαφημίσεων

Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την προβολή διαφημίσεων σε εσάς. Η λειτουργία "Γιατί αυτή η διαφήμιση;" σάς επιτρέπει να κάνετε κλικ σε ένα μήνυμα για να μάθετε γιατί βλέπετε μια συγκεκριμένη διαφήμιση. Για παράδειγμα, ίσως βλέπετε αυτήν τη διαφήμιση για ένα φόρεμα λόγω των επισκέψεών σας σε ιστότοπους μόδας. Ή αν δείτε μια διαφήμιση για ένα εστιατόριο, μπορεί να ανακαλύψετε ότι αυτό οφείλεται στην τοποθεσία σας. Αυτός ο τύπος δεδομένων μάς βοηθά να προβάλλουμε σε εσάς διαφημίσεις σχετικά με πράγματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Αλλά μην ξεχνάτε, ποτέ δεν θα κοινοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα σε διαφημιζόμενους.