Ασφαλέστερο διαδίκτυο

Βοηθάμε να γίνει το διαδίκτυο ασφαλέστερο για όλους

Έχουμε μακρά ιστορία στην ανάπτυξη τεχνολογιών ασφάλειας από τις οποίες επωφελούνται όχι μόνο οι δικοί μας χρήστες, αλλά και ο κόσμος του διαδικτύου συνολικά. Κάθε φορά που δημιουργούμε τεχνολογίες για να ενισχύσουμε την ασφάλεια των υπηρεσιών μας, βρίσκουμε ευκαιρίες να τις μοιραστούμε προς όφελος όλων. Καθώς οι απειλές αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, τα προσαρμοστικά και πρωτοποριακά μέτρα που αναπτύσσουμε χαράσσουν το δρόμο και για άλλες εταιρείες προς την ίδια κατεύθυνση.

Η Ασφαλής περιήγηση δεν προστατεύει μόνο τους χρήστες του Chrome

Αρχικά, σχεδιάσαμε την τεχνολογία της Ασφαλούς περιήγησης για να προστατέψουμε τους χρήστες του Chrome από κακόβουλα προγράμματα (malware) και απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), προειδοποιώντας τους όταν επιχειρούν να επισκεφτούν επικίνδυνους ιστότοπους. Για να καταστήσουμε το διαδίκτυο πιο ασφαλές για όλους, παρέχουμε αυτήν την τεχνολογία δωρεάν σε άλλες εταιρείες, για χρήση στα προγράμματα περιήγησής τους, συμπεριλαμβανομένου του Apple Safari και του Mozilla Firefox. Σήμερα, ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός του διαδικτύου προστατεύεται χάρη στην Ασφαλή περιήγηση.

Ειδοποιούμε, επίσης, τους κατόχους ιστότοπων όταν οι ιστότοποί τους έχουν κενά ασφαλείας και τους προσφέρουμε δωρεάν εργαλεία για να επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συνεχίζοντας να αναπτύσσουμε και να μοιραζόμαστε νέες τεχνολογίες ασφάλειας, συμβάλλουμε στον σχεδιασμό ενός διαδικτύου που είναι ασφαλέστερο για όλους.

Χρησιμοποιούμε HTTPS για να είστε πιο ασφαλείς ενώ περιηγείστε στο διαδίκτυο

Η σύνδεση στις υπηρεσίες μας μέσω κρυπτογράφησης HTTPS σάς προστατεύει από αδιάκριτα βλέμματα και κακόβουλους εισβολείς και διασφαλίζει ότι θα λαμβάνετε και θα επισκέπτεστε μόνο το περιεχόμενο που επιθυμείτε. Προκειμένου να παρακινήσουμε τους ιστότοπους να υιοθετήσουν αυτήν την πρόσθετη ασφάλεια, ορίσαμε την κρυπτογράφηση HTTPS ως ένα από τα σήματα που χρησιμοποιεί ο αλγόριθμος της Αναζήτησης Google κατά την κατάταξη των ιστότοπων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δημιουργούμε επιβραβεύσεις ασφάλειας για την αποκάλυψη ευπαθειών

Στην Google, δημιουργούμε προγράμματα επιβράβευσης ασφάλειας από τα οποία πληρώνονται ανεξάρτητοι ερευνητές προκειμένου να εντοπίσουν ευπάθειες στις υπηρεσίες μας και να δημιουργήσουν διορθώσεις ασφάλειας. Κάθε χρόνο, προσφέρουμε εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικές επιχορηγήσεις και σε μπόνους εντοπισμού και διόρθωσης σφαλμάτων. Αυτήν τη στιγμή, χρησιμοποιούμε προγράμματα επιβράβευσης ασφάλειας για πολλά προϊόντα Google, όπως το Chrome και το Android.

Καθιστούμε τα εργαλεία ασφάλειας διαθέσιμα στους προγραμματιστές

Μοιραζόμαστε τις τεχνολογίες ασφάλειας όταν πιστεύουμε ότι μπορεί να ωφελήσουν άλλους. Για παράδειγμα, καθιστούμε το Google Cloud Security Scanner δωρεάν διαθέσιμο στους προγραμματιστές, για να μπορούν να σαρώσουν και να αναλύσουν εφαρμογές ιστού στο App Engine, για τυχόν ευπάθειες ασφάλειας.

Μοιραζόμαστε δεδομένα σχετικά με τις πρακτικές μας για την προώθηση ενός ασφαλέστερου διαδικτύου

Από το 2010, η Google δημοσιεύει την Αναφορά διαφάνειας, η οποία παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για δεδομένα όπως οι καταργήσεις λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, τα κυβερνητικά αιτήματα για δεδομένα χρηστών και οι πρωτοβουλίες ασφάλειας όπως είναι η Ασφαλής περιήγηση. Μοιραζόμαστε, επίσης, δεδομένα για την υιοθέτηση της κρυπτογράφησης από τη βιομηχανία, για ιστότοπους και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό το κάνουμε όχι μόνο για να μοιραστούμε την εξέλιξή μας με τους χρήστες μας, αλλά και για να ενθαρρύνουμε άλλους να υιοθετήσουν αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας προς το συμφέρον ενός ασφαλέστερου διαδικτύου για όλους.