Τα δεδομένα σας

Θέλουμε να κατανοήσετε ποια δεδομένα  συλλέγουμε

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες Google, μας εμπιστεύεστε τα δεδομένα σας. Αποτελεί δική μας ευθύνη να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με όσα συλλέγουμε και με τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε προκειμένου οι υπηρεσίες μας να λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Ακολουθούν οι τρεις βασικοί τύποι δεδομένων που συλλέγουμε:

Πράγματα που κάνετε

Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, για παράδειγμα όταν πραγματοποιείτε μια αναζήτηση στο Google, όταν λαμβάνετε οδηγίες στους Χάρτες Google ή όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube, συλλέγουμε δεδομένα προκειμένου αυτές οι υπηρεσίες να λειτουργούν αποδοτικά για εσάς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Τους όρους που αναζητάτε
 • Τους ιστότοπους που επισκέπτεστε
 • Τα βίντεο που παρακολουθείτε
 • Τις διαφημίσεις στις οποίες κάνετε κλικ ή βλέπετε
 • Την τοποθεσία σας
 • Τα στοιχεία της συσκευής σας
 • Τη διεύθυνση IP και τα δεδομένα cookie

Το περιεχόμενο που δημιουργείτε

Εάν είστε συνδεδεμένοι με τον Λογαριασμό σας Google, αποθηκεύουμε και προστατεύουμε το περιεχόμενο που δημιουργείτε με τις υπηρεσίες μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε και λαμβάνετε στο Gmail
 • Επαφές τις οποίες προσθέτετε
 • Συμβάντα ημερολογίου
 • Φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζετε
 • Έγγραφα, Υπολογιστικά φύλλα και Παρουσιάσεις στο Drive

Όλα αυτά που συνιστούν την ταυτότητά σας

Κατά την εγγραφή σας για έναν Λογαριασμό Google, συλλέγουμε τις βασικές πληροφορίες που παρέχετε για το λογαριασμό σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Όνομα
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικό πρόσβασης
 • Ημερομηνία γέννησης
 • Φύλο
 • Αριθμό τηλεφώνου
 • Χώρα
Οι Χάρτες Google σε ένα smartphone

Πώς εντοπίζουν οι Χάρτες Google μέρη για εσάς πιο γρήγορα;

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή "Χάρτες Google", το τηλέφωνό σας στέλνει στην Google ανώνυμα αποσπάσματα πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία σας. Αυτά συνδυάζονται με δεδομένα από άτομα γύρω σας για την αναγνώριση μοτίβων κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, οι Χάρτες Google μπορούν να εντοπίσουν πότε πολλά οχήματα κινούνται αργά στον ίδιο δρόμο και σας ενημερώνει ότι υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επομένως, την επόμενη φορά που οι Χάρτες θα σας προειδοποιήσουν για κάποιο ατύχημα και θα σας οδηγήσουν σε μια πιο γρήγορη διαδρομή, θα πρέπει να είστε ευγνώμονες στους υπόλοιπους οδηγούς για αυτήν την παράκαμψη χάρη στα δεδομένα που παρείχαν.

Η γραμμή της Αναζήτησης Google με αυτόματη συμπλήρωση

Πώς συμπληρώνει αυτόματα τις αναζητήσεις σας η Google;

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν αναζητάτε κάτι και κάνετε ένα τυπογραφικό λάθος, το Google καταλαβαίνει αμέσως τι ακριβώς εννοούσατε. Το μοντέλο διόρθωσης ορθογραφίας που διαθέτουμε χρησιμοποιεί δεδομένα από τα άτομα που έκαναν το ίδιο λάθος στο παρελθόν και το διορθώνει για εσάς. Έτσι γνωρίζουμε ότι όταν πληκτρολογείτε "Μπαρτσαλόνα”, το πιο πιθανό είναι ότι εννοείτε "Μπαρτσελόνα".

Το ιστορικό αναζήτησής σας μπορεί επίσης να βοηθήσει το Google να συμπληρώνει αυτόματα τις αναζητήσεις σας. Εάν έχετε αναζητήσει "Πτήσεις για Βαρκελώνη" στο παρελθόν, ενδεχομένως να σας το προτείνουμε στο πλαίσιο αναζήτησης προτού ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση. Ή εάν είστε οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας της περιοχής και αναζητάτε συχνά "βαθμολογίες Μπαρτσελόνα", ενδεχομένως να σας το εμφανίσουμε αμέσως σαν πρόταση.

Καρτέλα Chrome με φόρμα που συμπληρώθηκε από την αυτόματη συμπλήρωση

Πώς συμπληρώνει το Chrome φόρμες για εσάς;

Κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αγορά ή εγγράφεστε για να αποκτήσετε έναν λογαριασμό στο διαδίκτυο, αφιερώνετε χρόνο συμπληρώνοντας φόρμες με τα προσωπικά στοιχεία σας. Όταν χρησιμοποιείτε το Chrome, μπορούμε να αποθηκεύσουμε στοιχεία όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα στοιχεία πληρωμής σας προκειμένου να συμπληρώνουμε εμείς αυτόματα τις φόρμες για εσάς. Μπορείτε πάντα να επεξεργαστείτε συγκεκριμένα πεδία αυτόματης συμπλήρωσης ή να απενεργοποιήσετε πλήρως αυτήν τη ρύθμιση.

Γραμμή της Αναζήτησης Google με φωτογραφία προφίλ και κουμπί ιδιωτικών αποτελεσμάτων

Πώς σας βοηθά η Αναζήτηση Google να βρείτε τις δικές σας πληροφορίες;

Η Αναζήτηση Google μπορεί να ανακτήσει χρήσιμες πληροφορίες από το Gmail, το Google Photos, το Ημερολόγιο και ακόμα περισσότερα, και να τις εμφανίσει στα ιδιωτικά αποτελέσματα αναζήτησης έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε εσείς. Αναζητήστε απλώς πράγματα όπως "το ραντεβού μου με τον οδοντίατρο", "εμφάνιση των φωτογραφιών μου στην παραλία" ή "πού είναι η κράτησή μου για το ξενοδοχείο". Εφόσον είστε συνδεδεμένοι, θα αντλήσουμε αυτές τις πληροφορίες από άλλες υπηρεσίες Google και θα σας τις παρέχουμε με ένα μόνο βήμα.

Συννεφάκια συνομιλίας μεταξύ κάποιου χρήστη και του Βοηθού Google

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει ο Βοηθός Google να εκτελέσετε διάφορες ενέργειες

Είτε είστε στο σπίτι είτε εν κινήσει, ο Βοηθός είναι πάντα έτοιμος να σας βοηθήσει. Όταν κάνετε μια ερώτηση στον Βοηθό ή του δίνετε εντολές, χρησιμοποιεί δεδομένα από άλλες υπηρεσίες Google για να σας εξυπηρετήσει. Για παράδειγμα, εάν ρωτήσετε "Υπάρχουν καφετέριες σε κοντινή απόσταση;" ή "Θα χρειαστώ ομπρέλα αύριο;", ο Βοηθός σας χρησιμοποιεί πληροφορίες από τους Χάρτες και την Αναζήτηση, καθώς και την τοποθεσία, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας, για να σας δώσει την πιο σχετική απάντηση. Μπορείτε πάντα να επισκέπτεστε το εργαλείο Η δραστηριότητά μου, για να δείτε ή να διαγράψετε δεδομένα τα οποία έχουν συλλεχθεί από τις αλληλεπιδράσεις με τον Βοηθό σας.

Αποκτήστε τον έλεγχο της εμπειρίας σας Google

Ακολουθούν ορισμένα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή για τη διαχείριση του απορρήτου σας.

Πρόγραμμα περιήγησης με τον ιστότοπο

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας στην ενότητα "Ο Λογαριασμός μου"

Είτε διαθέτετε Λογαριασμό Google είτε όχι, εσείς αποφασίζετε τι είδους δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν τις υπηρεσίες Google να λειτουργήσουν καλύτερα για εσάς. Ο ιστότοπος Ο Λογαριασμός μου σάς δίνει γρήγορη πρόσβαση σε εργαλεία που σας βοηθούν να διαχειρίζεστε τα προσωπικά στοιχεία σας και να προστατεύετε το απόρρητό σας.

Παλαιότερες αναζητήσεις σε παράθυρο του Chrome

Δείτε τα δεδομένα που υπάρχουν στον λογαριασμό σας από την ενότητα "Η δραστηριότητά μου"

Η ενότητα Η δραστηριότητά μου αποτελεί το κεντρικό σημείο όπου μπορείτε να βρείτε ό,τι έχετε αναζητήσει, προβάλει και παρακολουθήσει με τις υπηρεσίες μας. Για να σας διευκολύνουμε να θυμηθείτε την παλαιότερη ηλεκτρονική δραστηριότητά σας, σας παρέχουμε εργαλεία για αναζήτηση βάσει θέματος, ημερομηνίας και προϊόντος. Μπορείτε να διαγράψετε οριστικά συγκεκριμένες δραστηριότητες ή ακόμα και ολόκληρα θέματα τα οποία δεν θέλετε να συσχετίζονται με τον λογαριασμό σας.

Εικονίδιο ανώνυμης περιήγησης του Chrome

Περιηγηθείτε στον ιστό σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Το ιστορικό αναζήτησης μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας να γίνουν πιο χρήσιμα, ωστόσο μερικές φορές ενδεχομένως να θέλετε να περιηγηθείτε ανώνυμα. Εάν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με το αγαπημένο σας πρόσωπο για παράδειγμα, ενδεχομένως να μην θέλετε το ιστορικό αναζήτησής σας να καταστρέψει το δώρο έκπληξη που αναζητάτε για τα γενέθλιά του. Για στιγμές όπως αυτές, ανοίξτε ένα παράθυρο για ανώνυμη περιήγηση στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας για να αποτρέψετε την αποθήκευση του ιστορικού περιήγησης από το Google Chrome.