Η ασφάλειά σας

Η ασφάλειά σας προέχει

Εάν τα δεδομένα σας δεν είναι ασφαλή, τότε δεν είναι ιδιωτικά. Γι' αυτόν τον λόγο, φροντίζουμε έτσι ώστε οι υπηρεσίες Google, όπως η Αναζήτηση, οι Χάρτες και το YouTube, να προστατεύονται με τη βοήθεια μίας από τις πιο προηγμένες υποδομές ασφαλείας παγκοσμίως.

Η κρυπτογράφηση διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή κατά τη μεταφορά

Η κρυπτογράφηση προσφέρει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και απορρήτου στις υπηρεσίες μας. Όταν εκτελείτε ενέργειες όπως η αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η κοινοποίηση ενός βίντεο, η επίσκεψη σε έναν ιστότοπο ή η αποθήκευση των φωτογραφιών σας, τα δεδομένα που δημιουργείτε μεταφέρονται από τη συσκευή σας στις υπηρεσίες Google και στα κέντρα δεδομένων μας. Προστατεύουμε αυτά τα δεδομένα με πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης τεχνολογίας κρυπτογράφησης, όπως το HTTPS και η Ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς (Transport Layer Security).

Η υποδομή cloud που διαθέτουμε σας προστατεύει 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα

Από τα ειδικά σχεδιασμένα κέντρα δεδομένων, μέχρι τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών που διαθέτουμε για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ ηπείρων, η Google χρησιμοποιεί μία από τις πιο ασφαλείς υποδομές cloud στον κόσμο. Η υποδομή αυτή ελέγχεται διαρκώς προκειμένου να προστατεύει τα δεδομένα σας και να είναι διαθέσιμη όποτε την χρειάζεστε. Στην πραγματικότητα, διανέμουμε δεδομένα μεταξύ πολλών κέντρων δεδομένων έτσι ώστε, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή καταστροφής, να είναι δυνατή η αυτόματη και ομαλή μεταφορά τους σε σταθερές και ασφαλείς τοποθεσίες.

Ο εντοπισμός απειλών συμβάλλει στην προστασία των υπηρεσιών μας

Ελέγχουμε διαρκώς τις υπηρεσίες και την υποκείμενη υποδομή μας, για να τις προστατεύουμε από απειλές, συμπεριλαμβανομένου του ανεπιθύμητου περιεχομένου, των κακόβουλων προγραμμάτων (malware), των ιών και άλλων μορφών κακόβουλου κώδικα.

Δεν δίνουμε στις κυβερνήσεις απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα σας

Ποτέ δεν δίνουμε "έμμεση" πρόσβαση στα δεδομένα σας ή στους διακομιστές μας, όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα σας. Αυτό σημαίνει ότι καμία κρατική υπηρεσία, των ΗΠΑ ή άλλης χώρας, δεν έχει απευθείας πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών μας. Ορισμένες φορές λαμβάνουμε αιτήματα σχετικά με δεδομένα χρηστών από αρχές επιβολής δικαίου. Η ομάδα νομικών μας εξετάζει αυτά τα αιτήματα και απορρίπτει όσα είναι υπερβολικά γενικά ή δεν ακολουθούν τη σωστή διαδικασία. Έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες προκειμένου να είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι αφορά τα αιτήματα δεδομένων που λαμβάνουμε στην Αναφορά διαφάνειας.

Η κρυπτογράφηση επεκτείνεται σε περιεχόμενο εκτός της φωτογραφίας του Πύργου του Άιφελ

Η κρυπτογράφηση του Gmail διατηρεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιδιωτικά

Από την πρώτη κιόλας μέρα, το Gmail υποστήριξε τις κρυπτογραφημένες συνδέσεις που καθιστούν πιο δύσκολη για τους εισβολείς την ανάγνωση των μηνυμάτων που στέλνετε. Το Gmail σάς προειδοποιεί επίσης για πιθανούς κινδύνους ασφάλειας, όπως όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο δεν εστάλη μέσω μια κρυπτογραφημένης σύνδεσης.

Ο φάκελος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Gmail ενεργοποιεί το προειδοποιητικό σήμα της σάρωσης ασφάλειας

Η προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα του Gmail φιλτράρει και αποκλείει ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Πολλές επιθέσεις κακόβουλων προγραμμάτων (malware) και ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ξεκινούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ασφάλεια Gmail σάς προστατεύει από ανεπιθύμητο περιεχόμενο, ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) και κακόβουλα προγράμματα (malware) καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Gmail αναλύει μοτίβα που έχουν αντληθεί από δισεκατομμύρια μηνύματα προκειμένου να αναγνωρίσει χαρακτηριστικά των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επισημάνθηκαν ως ανεπιθύμητα από τους χρήστες και, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί αυτούς τους δείκτες για τον αποκλεισμό ύποπτων ή επικίνδυνων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτού ακόμα φτάσουν σε εσάς. Μπορείτε να βοηθήσετε επιλέγοντας "Αναφορά ως ανεπιθύμητο" για ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε.

Η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη βοηθούν το φίλτρο του Gmail για ανεπιθύμητο περιεχόμενο να είναι ακόμα πιο ακριβές. Προστατεύει πλέον τα εισερχόμενά σας από το 99,9% του ανεπιθύμητου περιεχομένου.

Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome με ενημερώσεις ασφάλειας σε εξέλιξη

Το Chrome ενημερώνει αυτόματα την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησής σας

Οι τεχνολογίες ασφάλειας αλλάζουν διαρκώς, επομένως για να είστε διαρκώς ασφαλείς θα πρέπει παραμένετε ενημερωμένοι. Γι' αυτόν τον λόγο, το Chrome εκτελεί τακτικούς ελέγχους για να βεβαιωθεί ότι η έκδοση του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε είναι ενημερωμένη με τις πιο πρόσφατες διορθώσεις ασφάλειας, προστασίες από κακόβουλα προγράμματα (malware) και παραπλανητικούς ιστότοπους, και ακόμα περισσότερα. Το Chrome ενημερώνεται αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεστε πάντα με την πιο πρόσφατη τεχνολογία ασφάλειας του Chrome.

Επιβλαβής εφαρμογή εισχωρεί σε συσκευή

Το Google Play προστατεύει το τηλέφωνό σας από πιθανές επιβλαβείς εφαρμογές

Μία από τις μεγαλύτερες ευπάθειες ασφάλειας της συσκευής σας ενδέχεται να είναι οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε σε αυτήν. Το σύστημα εντοπισμού μας επισημαίνει πιθανές επιβλαβείς εφαρμογές, προτού ακόμα φτάσουν στο Play Store. Εάν δεν είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια μιας εφαρμογής, ελέγχεται χειροκίνητα από μέλη της Ομάδας ασφάλειας Android. Στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε το σύστημα εντοπισμού μας, επανεξετάζουμε εφαρμογές που βρίσκονται ήδη στο Google Play και καταργούμε εκείνες που ίσως είναι επιβλαβείς, έτσι ώστε να μην φτάσουν στη συσκευή σας.Η ασφάλειά σας

Η Google αποκλείει κακόβουλες και παραπλανητικές διαφημίσεις

Η εμπειρία σας στο διαδίκτυο μπορεί να καταστραφεί από διαφημίσεις που μεταφέρουν κακόβουλα προγράμματα (malware), καλύπτουν περιεχόμενο που προσπαθείτε να δείτε, προωθούν προϊόντα απομίμησης ή παραβαίνουν με άλλον τρόπο τις πολιτικές διαφήμισης. Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κάθε χρόνο, ο συνδυασμός αναθεωρητών και προηγμένης τεχνολογίας αποκλείει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο κακές διαφημίσεις. Σας παρέχουμε, επίσης, εργαλεία για να αναφέρετε προσβλητικές διαφημίσεις και να ελέγχετε το είδος των διαφημίσεων που βλέπετε. Επιλέγουμε επίσης να δημοσιεύουμε τις ιδέες και τις βέλτιστες πρακτικές μας, προκειμένου να βοηθήσουμε να γίνει το διαδίκτυο ασφαλέστερο για όλους.

Ασπίδα ασφάλειας της Google και λίστα ελέγχου

Προστατέψτε τον λογαριασμό σας με τον Έλεγχο ασφάλειας

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον Λογαριασμό σας Google είναι να χρησιμοποιείτε τον Έλεγχο ασφάλειας. Σχεδιάσαμε αυτό το εργαλείο για να σας βοηθήσουμε να επαληθεύσετε ότι τα στοιχεία ανάκτησής σας είναι ενημερωμένα και ότι οι ιστότοποι, οι εφαρμογές και οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας είναι αυτά που χρησιμοποιείτε ακόμα και εμπιστεύεστε. Εάν κάτι σας φαίνεται ύποπτο, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ή τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως. Ο Έλεγχος ασφάλειας διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο συχνά θέλετε.

Χρήση του Ελέγχου ασφάλειας
Το Gmail λαμβάνει προειδοποιητικό μήνυμα για ύποπτη δραστηριότητα

Λάβετε ειδοποιήσεις σχετικά με ύποπτη δραστηριότητα

Για την προστασία του λογαριασμού σας από εισβολείς, πραγματοποιούμε ελέγχους για τυχόν ασυνήθιστη δραστηριότητα και σας ειδοποιούμε σε περίπτωση που παρατηρήσουμε κάτι ασυνήθιστο. Για παράδειγμα, εάν μια άγνωστη συσκευή προσπαθήσει να συνδεθεί στον λογαριασμό σας ή αν αλλάξουν τα στοιχεία ανάκτησης του λογαριασμού σας, θα επικοινωνήσουμε αμέσως μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή η δραστηριότητα προέρχεται από εσάς. Λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου στο τηλέφωνό σας.

Σύνδεση συσκευής και προγράμματος περιήγησης με τον ίδιο κωδικό επαλήθευσης

Ενισχύστε τη σύνδεσή σας για την αποφυγή επιθέσεων

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης αποτρέπει τους εισβολείς και προστατεύει τον λογαριασμό σας. Για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι είναι μοναδικός, ότι περιέχει συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων και ότι τον χρησιμοποιείτε μόνο στο Google.

Σας βοηθάμε επίσης να ενισχύσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας προσφέροντας την Επαλήθευση σε 2 βήματα. Με την Επαλήθευση σε 2 βήματα, ο κωδικός πρόσβασής σας δεν αρκεί για τη σύνδεση στον λογαριασμό σας. Απαιτείται επιπλέον ένας εξαψήφιος κωδικός που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας ή, για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, ένα Κλειδί ασφαλείας που εισάγετε στη θύρα USB του υπολογιστή σας.

Το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζει κωδικούς πρόσβασης που προστατεύονται στο Chrome

Προστατευτείτε με αυτά τα εργαλεία ασφάλειας κωδικού πρόσβασης

Επιτρέποντας στην ενσωματωμένη διαχείριση κωδικών πρόσβασης του Chrome να απομνημονεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας για διαφορετικούς ιστότοπους, θα είναι εύκολο για εσάς να χρησιμοποιείτε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το Password Alert, μια επέκταση του Chrome που σας βοηθά να αποφεύγετε επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) προειδοποιώντας σας όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασης Google σε έναν ιστότοπο που δεν ανήκει στην Google.

Οι Χάρτες Google εντοπίζουν στο πρόγραμμα περιήγησης τηλέφωνο που έχει κλαπεί και έχει κλειδωθεί εξ αποστάσεως

Προστατέψτε τον λογαριασμό σας σε περίπτωση που χάσετε το τηλέφωνό σας

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του τηλεφώνου σας, απλώς επισκεφτείτε τον ιστότοπο Ο Λογαριασμός μου για να προστατέψετε τα δεδομένα σας με λίγα μόνο βήματα. Αν διαθέτετε συσκευή Android ή iOS, μπορείτε να την εντοπίσετε και να την κλειδώσετε, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα στην αρχική οθόνη ή ακόμα και να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας.